HomeScheidsrechters

Handbal spelregelbewijs en scheidsrechters binnen Handbal Vereniging Lelystad

Geen wedstrijd kan beginnen zonder scheidsrechter!

Het doel is om zowel het spelregelbewijs als de rol van scheidsrechter op een positieve manier binnen Handbal Vereniging Lelystad onder de aandacht te brengen, wat naar verwachting zal leiden tot meer leden of ouders die wedstrijden kunnen, willen en met plezier gaan fluiten.

Maar hoe willen we dat als Handbal Vereniging Lelystad precies bereiken!Hoe gaan we dit als vereniging vormgeven?

Handbal spelregelbewijs

Het handbal spelregelbewijs is voor alle spelers vanaf 14 jaar, alle coaches en iedereen die de scheidsrechters- en trainersopleiding wil gaan volgen.

Teams verantwoordelijk voor fluiten wedstrijden

Alle teams vanaf C-jeugd dienen minimaal 10 competitie wedstrijden per seizoen te fluiten. 10 wedstrijden per seizoen komt neer op ongeveer 1 wedstrijd per maand. Je fluit in principe altijd een leeftijdsklasse lager dan jezelf. De E en D teams (spelers, begeleiders en ouders) zijn vrijgesteld van de minimaal 10 te fluiten competitiewedstrijden per handbalseizoen.HVL leden (inclusief de D en C spelers) zullen jaarlijks als vrijwilligers worden betrokken bij het schoolhandbaltoernooi.

Team verantwoordelijken appgroep

Wedstrijdzaken zal maandelijks een bestand uploaden in de team verantwoordelijken appgroep. Alle team verantwoordelijken hebben tot de 15de van de maand de tijd om 1 of meerdere wedstrijden toe te eigenen. De verantwoordelijkheid om minimaal 10 wedstrijden te fluiten ligt bij het gehele team.

HVL Noodscheidsrechters appgroep

Wedstrijden die na de 15de van de maand niet ingevuld zijn worden medegedeeld in de HVL Noodscheidsrechters appgroep. Deze groep zullen de nog openstaande competitiewedstrijden voor de komende maand verdelen.

Opleiding Verenigingsscheidsrechter

Een opleiding tot verenigingsscheidsrechter zal door HVL gefaciliteerd worden. Een praktijkbegeleider begeleidt een cursist in opleiding en zorgt ervoor dat deze cursisten relevante en leerzame praktijkervaringen kunnen opdoen. Het stappenplan om verenigingsscheidsrechter te worden is als volgt:

https://handbalvereniginglelystad.nl/wp-content/uploads/2022/10/StappenplanVerenigingsscheidsrechter.png

Ben je als HVL lid geïnteresseerd in de opleiding tot verenigings-scheidsrechter of om als praktijkbegeleider aan de slag te gaan,laat dit  weten aan de scheidsrechterscommissie via scheidsrechters@handbalvereniginglelystad.nl

Faciliteren en waarderen

Week van de scheidsrechter

HVL doet jaarlijks mee met de Week van de Scheidsrechter.

Workshop

Als vereniging organiseren we jaarlijks een workshop voor alle HVL (verenigings)scheidsrechters.

Incidentele coaching tijdens een competitiewedstrijd

Heb je een bepaald vraag of juist een vorm van onzekerheid over een bepaalde situaties? Stel de hulpvraag aan een verenigingsscheidsrechter of bondscheidsrechter.

Consumptie per wedstrijd

Heb je een HVL thuiswedstrijd in competitieverband gefloten, dan krijgje een gratis consumptie.

HVL scheidrechter seizoenstrippenkaart

We stimuleren iedereen om meer wedstrijden te fluiten. Als jij als individu (of een deel van een koppel) 10 wedstrijd per handbalseizoen op jouw naam hebt geleid is jouw strippenkaart vol. Je maakt dan een keuze uit drie handbal gadgets. Voor degene die graag een fysieke strippenkaart wilt hebben, is dat natuurlijk mogelijk.

WIL JE LID WORDEN VAN ONZE HANDBAL CLUB?

MAAK KENNIS MET HVL