BelangrijkUpdate Corona (27-06-2021)

27-06-2021

Vrijdag 18 juni vond er weer een extra persconferentie plaats. Tijdens de persconferentie is wederom goed nieuws aangekondigd! Vanaf morgen, zaterdag 26 juni, zijn er nieuwe versoepelingen voor de sportsector. Iedereen mag weer in competitieverband sporten, publiek is welkom én er zijn nog meer mogelijkheden voor sportkantines. Hieronder leest u de nieuwe versoepelingen terug en welke voorwaarden daarbij voor u nog van toepassing zijn.

Sporten en bewegen

Binnen en buiten sporten en bewegen

Naast kinderen mogen vanaf zaterdag 26 juni ook volwassen vanaf 18 jaar weer binnen- en buitensporten in competitieverband. Er gelden geen beperkingen meer voor groepsgroottes. Voor en na de wedstrijd geldt wel 1,5 meter afstand voor volwassenen van 18 jaar en ouder. Vanaf 5 juni was het al toegestaan om ook de douches en kleedkamers weer te openen.

Publiek welkom met 1,5 meter afstand

Bij alle wedstrijden, zowel op amateur- als professioneel niveau, is vanaf zaterdag 26 juni ook publiek welkom. Daarbij geldt wel dat er zowel voor, tijdens als na de wedstrijd 1,5 meter afstand dient te worden gehouden. Dus ook op tribunes.

Sportkantines en terrassen sportaccommodaties

Voor sportkantines komen vrijwel alle beperkingen vanaf zaterdag 26 juni te vervallen. De volledige capaciteit mag, onder voorwaarden van 1,5 meter afstand, worden benut. Belangrijk is wel dat iedereen een vaste zitplek heeft, hetgeen zowel aan een tafel als aan de bar is toegestaan. Ook dient er vooraf een checkgesprek plaats te vinden. Buiten, op de terrassen, mag de 1,5 meter worden losgelaten mits er kuchschermen worden geplaatst. Kan dit niet, dan dient evenals binnen de 1,5 meter afstand te worden gehouden. Het uitzenden van entertainment, zoals voetbalwedstrijden van het EK, is vanaf zaterdag 26 juni weer op 1,5 meter afstand mogelijk. Bezoekers moeten dan wel op hun vaste zitplaats blijven zitten. Tot slot komen ook de beperkingen voor openingstijden en alcoholverkoop te vervallen.

Meer informatie

Protocol Sportbedrijf Lelystad 

Op de pagina ‘Alles over het coronavirus‘ vindt u naast ons protocol en andere actuele informatie ook veelgestelde vragen en tips. Ook op de website van NOC*NSF kunt u meer informatie vinden.

Algemene informatie over het Coronavirus vindt u hier:
Rijksoverheid
RIVM
NOC*NSF

NHV:

https://www.handbal.nl/update_coronavirus_en_handbal/

SPORTBEDRIJF:

https://www.sportbedrijf.nl/alles-over-het-coronavirus/

WIL JE LID WORDEN VAN ONZE HANDBAL CLUB?

MAAK KENNIS MET HVL